Nyhet 24 oktober 2012


Uppsalaborna har stort förtroende för taxibranschen


66 procent av Uppsalaborna har ganska stort eller mycket stort förtroende för taxibranschen. Det visar en undersökning som har genomförts av Provos Research, som bland annat står bakom UppsalaEnkäten.


Det har varit mycket diskussioner om taxi de senaste åren. Media har rapporterat om turister som blivit lurade att betala fantasisummor för taxiresor på bra några kilometer. Så kallade friåkare har blockerat in- och utfarten till Arlanda. Och på nätterna har många som vill hem från krogen fått erbjudanden om svarttaxi.

I synnerhet i Stockholm har förtroendet för taxibranschen därför körts i botten. Men den negativa trenden verkar inte ha spritt sig till Uppsala.

Majoriteten av Uppsalaborna har fortfarande stort förtroende för branschen. Det visar en mätning genomförts av undersökningsföretaget Provos Research, där tusen Uppsalabor har tillfrågats i en webbenkät. 66 procent har svarat att de har ganska stort eller mycket stort förtroende för branschen.

- Det är mycket glädjande att Uppsalaborna har förtroende för oss, säger Svante Bergh, VD på Uppsala Taxi. - Vår satsning på takpriser och utbildning av förarna har uppenbarligen gett resultat.   

Enligt undersökningen handlar förtroendefrågan främst om trygghet och tydliga prisuppgifter. Som taxikund vill man veta vad det kostar att åka, utan att bli lurad. Och man vill känna sig trygg under resan.

För mer information:
Svante Bergh, VD Uppsala Taxi, 0708 50 40 37<< Tillbaka