Bli taxiföretagare

– för dig som ska starta ett taxiföretag

Svenska Taxiförbundet erbjuder en digital teorikurs för dig som vill bli taxiföretagare. BLIV-kursen är digital och du genomför kursen från den ort du bor på genom självstudier. Kursen är framtagen för dig som ska skriva Trafikverkets prov för yrkestrafiktillstånd för taxi.

Att vara taxiföretagare är ett serviceyrke. Som företagare möter du dagligen många människor och ställs inför många olika situationer. Jobbet är varierande och det krävs att man kan anpassa sig till nya situationer.

Om utbildningen

Utbildningen är en digital teorikurs som förbereder dig för den teoretiska delen av att bli taxiföretagare. Du genomför kursen på distans från den ort du bor på genom självstudier. Du får också tillgång till instuderingsfrågor och coacher för guidning genom den digitala plattformen kursen genomförs på. Teorikursen är uppbyggd i fyra delar.

  • Teoridel 1 – Rättsregler 
    I juridikavsnittet får du läsa om avtalsrätt, yrkestrafiklagstiftningen, arbetsrätt, arbetsmiljö- och miljölagstiftning, företagsformer samt bokföring och beskattning.
  • Teoridel 2 – Företagsledning och ekonomiskledning av ett företag 
    Avsnittet ekonomi- och företagsledning omfattar redovisning, försäkringsfrågor, marknadsföring, kalkylering, kostnadsberäkningar och bransch kunnande.
  • Teoridel 3 – Tekniska normer, driftförhållanden och trafiksäkerhet
    Avsnittet behandlar fordon och fordonsunderhåll, fordonsdokument, gods och arbetsmiljö. Trafiksäkerhetsavsnittet beskriver trafiksäkerhetsarbetet, vilotider och personalutbildning.
  • Teoridel 4 – Fallstudier och övningsuppgifter

Kursavgift och betalning

Förbered dig för att bli taxiföretagare med Svenska Taxiförbundets BLIV-kurs. Beställ din kurs nu och få tillgång till kursens alla delar och instuderingsfrågorna.

Teorikursen kostar 6 500 kronor och gäller en användare i upp till 90 dagar. Alla regler, begrepp och fackuttryck, samt hela kursmaterialet och provet är på svenska. BLIV-kursen förutsätter därför goda kunskaper i det svenska språket.

Du beställer kursen genom att fylla i formuläret nedan och betala in kursavgiften till Svenska Taxiförbundets bankgiro 124-9101. Märk alltid din betalning med ditt för- och efternamn samt mejladress!

Efter att Svenska Taxiförbundet har bekräftat din betalning kommer du få inloggningsuppgifter och kursmaterialet skickat till den e-post adress du uppgivit.

Det kan ta upp till 3-5 arbetsdagar.

Under julhelgen, andra storhelger samt sommaren är leveranstiden längre.