Ansträngt läge för taxiprov

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.91″ background_layout=”light”]

Taxiförbundet har uppvaktat Trafikverkets resultatenhet för förarprov med anledning av att möjligheten till att ta taxiprov inte räcker till. Det senaste halvåret har rapporter från taxiförbundets medlemmar vittnat om allt längre väntetider för körprov (TFL). Tider på uppemot tre månader är idag legio.

Det här är inte bra för taxibranschen eller Sverige! Det saknas taxiförare på flera håll och det finns arbetslösa som vill arbeta och göra sin plikt i samhället.Trafikverket håller med om att läget är ansträngt och menar att verket genomför betydligt fler prov än tidigare år, men det räcker ändå inte till överallt.

Trafikverket ser att ett av problemen är att godkännandegraden vid taxikörprov sjunker kraftigt. På tre år har godkännandegraden, vid körprov för taxi, sjunkit med nästan 10 procentenheter och ligger nu under 40 procent. Ökningen av blivande taxiförare som inte är tillräckligt förberedda när de kommer till prov har kraftigt ökat, vilket resulterat i många underkända prov och behov av omprov.
Taxiförbundet kommer att fortsätta diskussionen med Trafikverket för hur man gemensamt kan arbeta för att blivande taxiförare kommer bättre förberedda till prov. Vidare också vad som kan göras för vad som kan göras för att tillhandahålla fler taxiprov.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]