Svenska Taxiförbundet söker jurist

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.76″ background_layout=”light” border_style=”solid”]

Svenska Taxiförbundet befinner sig i en spännande utvecklingsfas och nu vill vi stärka organisationen med en jurist som vill vara med på vår resa. Som jurist hos oss ansvarar du för att driva och utveckla Förbundets arbete i syfte att påverka politiska beslutsfattare, opinionsbildare och andra intressenter.

 

Arbetsuppgifter

  • Omvärldsbevakning och faktainsamling
  • Författa skrivelser och remissvar
  • Initiera, boka och genomföra möten
  • Bistå Förbundets medlemmar med viss juridisk rådgivning, inom till exempel bolagsrätt, avtalsrätt och upphandlingsfrågor.
  • Driva skattepolitiska frågor

Vem är du?
För att lyckas i rollen ska du trivas med att arbeta i ett högt tempo med snabba förändringar. Du gillar att ta initiativ och driva branschfrågor framåt. Du har ett stort intresse för samhällsfrågor och har gärna erfarenhet av att arbeta med opinionsbildning. Som person tycker du om och har lätt för att bygga relationer med intressenter och kollegor.

Du ska ha en svensk juristexamen samt flera års erfarenhet av att ha arbetat som jurist på advokatbyrå, bolag eller annan intresseorganisation. Viktiga rättsområden är avtalsrätt, bolagsrätt och upphandling men även andra rättsområden kan förekomma. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Kunskap inom skatterätt är meriterande.

Varför ska du arbeta för Svenska Taxiförbundet?
Taxibranschen är en del av Sveriges transportsystem vars frågor är ständigt aktuella på den samhällspolitiska agendan. Vi på Förbundet verkar för att Sveriges transportsystem ska vara tillgängligt för alla, oavsett om du bor i städer, landsbygd eller har en funktionsnedsättning.

Svenska Taxiförbundet representerar cirka 70 procent av branschen. Kansliet kommer att bestå av sex medarbetare med ambitionen att tillsammans nå våra mål genom stort engagemang, idérikedom och vilja att driva projekt framåt. Samtliga medarbetare har ett gemensamt ansvar för att arbeta i nära kontakt med våra medlemsföretag, myndigheter och andra intressenter där lobbying, PR, och information är en grund för verksamheten.

Genom att arbeta på Förbundet kommer du att få utrymme för egna initiativ, möjlighet att bygga upp ett kontaktnätverk och utveckla din kreativa ådra.

Ansök idag!
Välkommen med din ansökan och frågor till Rosita von Feilitzen, von Feilitzen & Partners, telefon 073-540 57 07, så snart som möjligt då intervjuer kommer att ske löpande. Skicka din ansökan med CV, personligt brev, betyg och arbetsintyg till rosita@vonfeilitzen.se.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]