Taxi Stockholm – Minska alkohol i trafiken

TIER Mobility och Taxi Stockholm ingår ett unikt samarbete som ska minska alkohol i trafiken. Trafikanter som har druckit alkohol ska erbjudas taxi. Det gemensamma målet är ett Stockholm där trafikanter gör smartare val och bidrar till en mer hållbar livsstil. 

– För oss ligger det här samarbetet helt i linje med vår vision att bidra till innovativa mobilitetslösningar som underlättar för en mer hållbar livsstil och tillvaro för stockholmarna. För det är TIER Mobility den självklara samarbetspartnern, inte minst eftersom vi också delar synen på trygga arbetsvillkor och vikten av samarbete mellan olika mobilitetsaktörer som framgångsfaktor för hållbar mobilitet i moderna städer, säger Malin Novak Eriksson, Sälj- och marknadschef, Taxi Stockholm.

Med en ny funktionen vill TIER Mobility och Taxi Stockholm göra skillnad utifrån deras färdmedel och då tillfråga alla aktiva användare mellan 22.00 och 05.00, torsdag till söndag ifall de har druckit alkohol – om ”ja” kommer de därför att hänvisas till Taxi Stockholm och tydligt instrueras att inte ta en TIER hem.

– Vi är mycket glada över att inleda detta samarbete med Taxi Stockholm. De är Stockholms ledande leverantör av taxitjänster som även arbetar systematiskt med trafiksäkerhet och hållbarhet. Vi har tillsammans utvecklat en långsiktig lösning som skall uppmuntra användare att resa mer säkert och ansvarsfullt på kvällar och helger genom att de enkelt kan boka en taxi direkt via TIER-appen. Funktionen kommer att göra det enklare att göra rätt val och således välja en taxi som ett säkrare alternativ för att ta sig hem. Vi vill inte se någon som är berusad ta sig hem på en elsparkcykel, säger August Svedenstedt, Sverigechef, TIER Mobility.

Nästan alla trafikanter i Sverige anser att alkohol, droger och trafik inte hör ihop. Ändå kör tusentals påverkade förare varje dag på våra vägar, oaktat trafikslag. De utsätter inte bara sig själva för risker och livsfara, utan även alla runt omkring. Mer än var tredje ung förare som dödas i trafiken idag har alkohol i kroppen.

– Säkerheten för användare, andra trafikanter och allmänheten är vår högsta prioritet och vi strävar ständigt efter att utveckla nya lösningar som bidrar till bättre trafiksäkerhet. Vi använder vår erfarenhet och kunskap från 115 städer och 13 länder från Europa till Mellanöstern där vi är en del av den positiva utvecklingen att på ett trafiksäkert sätt driva på den gröna omställningen av våra städer, säger August Svedenstedt, Sverigechef, TIER Mobility.

Den lösning som presenteras nu ska ses som ett första steg i ett långsiktigt samarbete. Bolagen vill gemensamt vidga mobiliteten i staden och öka hållbarheten kring korta resor. Det kräver smarta lösningar mellan olika trafikslag, så kallade kombinationsresor. I förlängningen kommer Taxi Stockholms kunder att erbjudas att ta en TIER vid kortare resor för att minska trängsel och miljöpåverkan på sikt för att grönare och hållbarare Stockholm där delad mobilitet står i fokus.

– Människor vill göra schyssta, säkra och hållbara val. Genom vårt samarbete med TIER Mobility vill vi göra det ännu enklare att dagligen göra de valen, säger Malin Novak Eriksson, Sälj- och marknadschef, Taxi Stockholm.

För ytterligare information och presskontakt:

Sofia Juhlin

Kommunikationschef för TIER Mobility i Norden

sofia.juhlin@tier.app

+46 763 40 04 04

Natalia Santos

Pressansvarig för Taxi Stockholm

natalia.santos@taxistockholm.se

+46 707 88 27 35

Om Taxi Stockholm:

Taxi Stockholm är den ledande partnern för taxitjänster i Stockholm och stockholmarnas taxibolag sedan över 120 år. Med höga ambitioner i sina över 20 000 kundmöten dagligen, ständig utveckling av tjänster för företag och privatpersoner och 1400 bilar arbetar företaget året om och dygnet runt för att ge den bästa servicen. Taxi Stockholm arbetar med hållbarhetsfokus som inkluderar målet en fossilfri transporttjänst 2025 och schyssta villkor för alla medarbetare. Taxi Stockholm är moderbolag i Taxi Stockholm-koncernen, där även Sirius Omsorg, Sveataxi Skåne, Svea Taxi Norrbotten och Taxi Värmdö ingår. Tillsammans med övriga koncernbolag och som en del av Svea Taxi Allians kan Taxi Stockholm erbjuda trygg taxi med hög kvalitet och servicegrad i hela Sverige. Läs mer på: www.taxistockholm.se

 Om TIER Mobility

TIER Mobility är Europas ledande leverantör av mikromobilitet, med målet att ändra mobiliteten för gott. Det sker genom att förse folket med olika typer av lätta eldrivna fordon, såsom elscootrar, elcyklar och elmopeder. De drivs genom företagets speciella energinät, så att TIER kan hjälpa städerna att minska sitt bilberoende. TIER grundades 2018 av Lawrence Leuschner, Matthias Laug och Julian Blessin, och har sitt huvudkontor i Berlin men finns för närvarande representerat i över 110 städer i 13 länder i Europa och Mellanöstern. Fokus ligger på att tillhandahålla en säker, prisvärd och hållbar mobilitetslösning, och TIER har därför varit klimatneutralt sedan 2020.

TIER:s investerar är bland andra SoftBank Vision Fund 2, Mubadala Capital, Northzone, Goodwater Capital och White Star Capital. För mer information, gå till www.tier.app.

Press release i Word fil