Taxi gör det möjligt att undvika trängsel

Svenska Taxiförbundet uppmanar resenärer att undvika trängsel. När du måste resa, res med omtanke.

Taxibranschen har alltid fokuserat på resenärens trygghet, och det är extra viktigt just nu under coronapandemin. Myndigheternas rekommendation är fortfarande att hålla avstånd, och taxi är ett bra sätt att undvika trängsel när du behöver resa.

— I en tid när vi ska undvika att trycka ihop oss i bussar, spår- och tunnelbanevagnar är taxi ett tryggt alternativ till kollektivtrafik i de fall man faktiskt behöver ta sig någonstans, säger Claudio Skubla förbundsdirektör på Svenska Taxiförbundet.

Det trygga färdmedlet
En majoritet upplever taxi som det tryggaste allmänna färdmedlet. Taxibranschen jobbar ständigt med att göra miljön i taxibilarna ännu bättre, till exempel genom att uppmana till att tvätta och sprita utsatta ytor i bilarna mellan varje körning. Andra åtgärder som görs är att utrusta taxibilar med avskärmningar, köra med rutorna på glänt och se till att både resenärer och förare har tillgång till handsprit.

— Resenärernas trygghet har alltid varit fokus för taxiföretagen, och det är extra viktigt just nu. Branschen har sedan lång tid tillbaka stärkt upp rutiner kring både hygien och städrutiner, säger Claudio Skubla.

Utbildning skapar medvetenhet
Vi är mycket tydliga med att taxiförarna bara ska jobba om de är friska. För att öka medvetenheten om hur man förhindrar smittspridning erbjuder Svenska Taxiförbundet dessutom en utbildning i samarbete med Sophiahemmet Högskola. Den ger god kunskap i hur man skapar en tryggare miljö för både förare och resenärer.

— Det är viktigt att resenärer som åker taxi oavsett var i landet det sker ska känna sig trygga och säkra. Genom att välja en taxi ansluten till Svenska Taxiförbundet kan du var säker på att du åker med ett seriöst taxibolag, säger Claudio Skubla.

Från och med idag och en tid framåt pågår Svenska Taxiförbundets kampanj ”Taxi med omtanke” som ett sätt att påminna den som behöver resa att det finns alternativ till att trängas i den traditionella kollektivtrafiken.

Läs mer på taximedomtanke.se

Se reklamfilmen Taxi med omtanke