Taxiföraren Nina med i Hela Sverige bakar

I kväll startar Hela Sverige Bakar i TV4, TV4 Play och på C More. En av årets deltagare är taxiförare  Nina Enström från Fjärdhundra med ett stort intresse för bakning.

I Hela Sverige bakar tävlar tolv bakningsfantaster om att få ge ut en egen bakbok och kamma hem titeln Sveriges bästa hemmabagare. Vi har träffat en av dessa, Nina Enström, taxiföraren från Enköping Taxi.

Berätta mer om dig?
Jag är en kvinna på 49 år som har varit egenföretagare i 20 år med många olika inriktningar. Allt från färghandel, inredningsbutik, barnklädesbutik, städfirma och nu bakar jag och kör taxi. Jag älskar att köra motorcykel vilket jag gjort sen jag var 18 år och jag har två vuxna utflugna barn.

Hur kommer det sig att du sökte till Hela Sverige Bakar?
Jag sökte till Hela Sverige bakar för jag ville se om jag ens kunde komma med. Jag gillar utmaningar och så älskar jag att baka och har gjort det sen barnen var små.

Vad är din paradgren?
Min paradgren är egentligen praliner men det var inte med i något moment. Annars är det bullar.

Vad äter du helst för bakverk?
Mitt favoritbakverk är budapestrulle. Kan äta hur mycket som helst om man bara fick.

Vad gör du när du inte syns i TV?
Jag jobbar åt Taxi Enköping och kör taxi samt bakar på beställningar, kör motorcykel, renoverar, målar och mycket mer.

Du jobbar som förare på Enköping taxi till vardags, vad innebär det?
Jag kör mycket charter som det kallas när det är sjukresor, träffar mycket folk som ska till och från vårdinrättning. Taxiförare är ett yrke som passar mig alldeles utmärkt. Man får prata med många vilket jag gillar. Samt att du får se många nya och gamla ställen och du ser vädrets skiftningar och ljuset.

Under coronaepedemin har du kört coronapatienter, hur var det?
Jag har under april månad kört coronapatienter i en särskild taxibuss. Det gjorde jag för att jag kände att jag ville göra någon nytta och det har var väldigt nyttigt att få se hur allt gick till på lasarett samt prata med de alla patienter. Jag fick en annan inblick i hur Corona slog ut människor. Vissa var riktigt dåliga och andra märkte man det knappt på. Så lömskt och otäkt är viruset men jag kände mig inte orolig.

Aktuellt
Ålder: 49 år
Familj: 2 barn 25 och 27 år och sambo
Hobby: Köra motorcykel, måla, tapetsera och renovera
Aktuell med: Deltagare i Hela Sverige bakar 2020